Novinky
17. ledna 2016
INFO

Aktualizace ceníků

17. ledna 2016
Akce

Přidáno info o pořádaném šipkovém turnaji.

25. července 2015
Akce

Přidány pořádané akce.

06. června 2015
Akce

Dnes od 19:00 můžete ochutnat nově v naší nabídce míchané nápoje.

Pivní speciály

Zelené pivo

Zelené pivo je nejslavnější speciál v historii vůbec. Zelené poprvé v roce 2006 uvařil v pivovaru Starobrno jeho tehdejší vrchní sládek Petr Hauskrecht. Zeleným pivem se slaví příchod Velikonoc, proto se čepuje na Zelený čtvrtek. Třináctistupňový speciál s jemně hořkou chutí má netradiční barvu, za kterou vděčí extraktu z bylin. Jeho složení je přísně střeženým tajemstvím, které zná jen několik málo lidí. Zelené pivo se vaří v pivovaru Starobrno.

 

Pepřové pivo

Pepřové pivo je dvanáctistupňový nefiltrovaný světlý ležák. Pochází z Velkého Března, kde je k oslavám masopustu vaří vrchní sládek Petr Hauskrecht se svými spolupracovníky. Poprvé se Pepřové pivo prodávalo v roce 2011. Čepuje se od 14. února.

 

Svatojánské pivo

Svatojánské je třináctistupňové pivo, pochází rovněž z dílny Petra Hauskrechta, který je od roku 2010 vaří ve Velkém Březně. Svatojánské pivo má krásnou rubínovou barvu, pocházející ze speciálního extraktu z bylin, jehož složení je, jak už to u speciálů bývá, tajné. Svatojánské pivo se čepuje od 24. června, svátku svatého Jana.

 

Dožínkové pivo

V létě si přijdou na své i milovníci pšeničných piv. Vrchní sládek pivovaru v Krušovicích Tomáš Kosmák se svými spolupracovníky vaří dvanáctistupňové, svrchně kvašené pšeničné pivo od roku 2010. Jmenuje se Dožínkové a obsahuje část pivovarských kvasnic, protože je nefiltrované. Prodává se v druhé polovině srpna u příležitosti oslav ukončení žní.

 

Svatováclavské pivo

Svatováclavské pivo uctívá svátek patrona českých zemí, svatého Václava. Čepuje se proto 28. září. Jedenadvacetistupňové Svatováclavské pivo, tzv. Doppelbock, pochází z Velkého Března. Jde vůbec o nejsilnější pivo z portfolia společnosti.

 

Svatomartinské pivo

Třináctistupňové Svatomartinské pivo je nejmladším sezonním speciálem vůbec, poprvé ho štamgasti ochutnali 11. listopadu 2011. Vaří se ve Velkém Březně, má se pít ke svatomartinské huse a vychází vstříc všem těm, kdo upřednostňují pivo před vínem. Dosud svatého Martina slavili jen vinaři.

 

Adventní pivo

Rok sezonních speciálů uzavírá Adventní. Patnáctistupňové pivo vaří ve Velkém Březně Petr Hauskrecht se svými spolupracovníky. Čepuje se v prosinci, ke zpříjemnění adventu a předvánočních chvil od roku 2010.